Peuteropvang (VVE) Leek/Tolbert

Bij HappyKidzzz Kinderopvang wordt gewerkt met voor- en vroegschoolse educatie (VVE) waarin de ontwikkeling van kinderen op speelse wijze wordt gestimuleerd. We maken daarbij gebruik van de methode Uk en Puk. Wat houdt Uk en Puk in? Uk en Puk is een educatieve methode voor alle kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. Spelenderwijs worden kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling. De interactie tussen kinderen onderling en tussen kind en volwassenen staat hierbij centraal. Interactie is een belangrijke voorwaarde voor het goed leren van een (tweede) taal.

Benieuwd naar onze kinderopvang?

Vraag vrijblijvend een rondleiding aan

Waarom Uk en Puk bij HappyKidzzz  Leek/Tolbert?

Naast de taalontwikkeling is er bij Uk en Puk extra aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling, de motorische en zintuiglijke ontwikkeling en beginnende rekenvaardigheden. Begrippen zoals groot/klein, kort/lang, sorteren en het beginnend tellen komen hierbij aan bod. Uk en Puk is een programma voor alle kinderen omdat deze rekening houdt met verschillen in taalontwikkeling binnen een groep. De eigen inbreng van het kind is een essentieel onderdeel in elke activiteit. De activiteiten passen perfect in het dagritme van een peuteropvang. Uk en Puk heeft een doorgaande lijn met Ik en Ko dat geschikt is voor de groepen 1 en 2 op de basisschool. De pop Puk is: -lief -soms wat onhandig -een vriendje -een praatknuffel -logeermaatje Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Hij maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen, zoals bijvoorbeeld ziek zijn. Hij biedt troost en is een vriendje waarbij peuters zich veilig voelen. Puk is de schakel tussen pedagogisch medewerker en het kind. Kinderen kunnen zich met Puk identificeren.

Benieuwd naar onze kinderopvang?

Vraag vrijblijvend een rondleiding aan

Meer over Uk & Puk

Werkwijze bij Uk en Puk wordt gewerkt met thema’s. Er zijn in totaal 10 thema’s uitgewerkt die ieder 5 weken in beslag nemen. De thema’s zijn: Welkom Puk! – Knuffels – Hatsjoe! – Hoera, een baby! – Wat heb jij aan vandaag? Regen – Dit ben ik! – Eet smakelijk! – Reuzen en kabouters – Oef, wat warm! Bij elk thema van Uk en Puk hoort een voorleesverhaal. Want voorlezen stimuleert de ontwikkeling van de woordenschat en oefent de kinderen in begrijpend luisteren. De pedagogisch medewerker leest het verhaal voor aan de grote groep (met de nadruk op ontwikkeling van woordenschat) en aan kleine groepjes (de kinderen gaan dieper op het verhaal in en spelen het verhaal bijvoorbeeld na).

Uk en Puk zet per activiteit vijf tot zeven woorden centraal. Daarnaast worden er rond dit thema nog allerlei activiteiten gedaan zoals knutselen, zingen en taalspelletjes. De pedagogisch medewerkers begeleiden de peuters bij de activiteiten. Dit gebeurt vooral in de kleine groep rondom spel, in de hoeken en knutselen. Soms wordt er een themahoek gemaakt waarin materialen uitgestald staan die passen bij het thema. Ook hier worden kinderen uitgelokt tot gesprekjes.

Voorbeelden van activiteiten bij thema’s: Het thema ‘Reuzen en kabouters’ starten de pedagogisch medewerkers met een verhaal over een kabouter en een reus die samen spelen. Naar aanleiding van het verhaal gaan de kinderen aan de slag met de begrippen groot en klein. Ze ervaren zelf hoe het is om ergens te klein of te groot voor te zijn. Ze bewegen zich als een reus of een kabouter en ze vergelijken grote en kleine voorwerpen in de zaal. Bij het thema ‘dit ben ik’ staat het gezicht van de kinderen centraal. De kinderen bekijken uit welke onderdelen het gezicht bestaat en wat je met de verschillende gezichtsonderdelen kunt doen. Ze ruiken met hun neus, poetsen hun tanden, maken hun gezicht schoon en kijken afwisselend boos en blij. Tussendoor worden er ook andere thema’s gedaan over bijvoorbeeld de jaargetijden, sinterklaas, kerst enz. Na elk thema is er een ‘thema loze’ week. De kinderen kunnen loskomen van het oude thema en de pedagogisch medewerkers zijn al bezig met de voorbereidingen voor het volgend thema. Ouderbetrokkenheid omdat betrokkenheid van ouders een positieve invloed heeft op het leerproces van het kind biedt Uk en Puk ook activiteiten aan die ouders thuis met hun kind kunnen doen.

Voor meer informatie over het programma Uk en Puk kunt u terecht op www.uk&puk.nl Ook wij vinden het belangrijk ouders te betrekken bij VVE. Inschrijven: Over het algemeen krijgen ouders via het Consultatiebureau het advies om hun kind deel te laten nemen aan VVE. Wanneer u voor uw kind dit advies heeft gekregen en u gaat akkoord dan ontvangen wij van het Consultatiebureau een aanmeldingsformulier voor VVE-deelname. Wij nemen na ontvangst contact met u op om uw kind voor VVE te plaatsen. Kosten voor deelname aan VVE worden eveneens met u besproken en worden alleen in rekening gebracht wanneer uw kind buiten de door u afgenomen opvang van VVE gebruik maakt. De kosten zijn €8,75 per uur.

De tijden zijn 7:30-12:45u Ochtenddeel VVE / 12:45-18:00u Peuteropvang. Hele dag 7:30-18:00u

Dit kan gecombineerd gaan met de KDV opvang voor en na. Heeft u vragen over VVE, stelt u die dan gerust.

Onze zoon van 2 gaat altijd met veel plezier naar HappyKidzzz! Als het maandag ochtend is en we hem vragen zijn knuffel in de tas te doen roept hij blij: Maandag HappyKidzzz daaag! Bij het ophalen vertelt hij in geur en kleur wat hij die dag beleefd heeft: geknuffeld met de leidsters, gekletst met Brenda, broodje gegeten en héérlijk geslapen en gespeeld! Hij happy, wij happy!

stephanieLeek

Onze kinderen gaan met veel plezier naar HappyKidzzz! De opvang is kleinschalig, waardoor ze steeds vaste en vertrouwde gezichten zien. Daarnaast is het pand heel ruim, waardoor ze ook binnen alle ruimte hebben om hun energie kwijt te raken, erg fijn in de winter dus! De kleinschaligheid, maar wel met alle ruimte vonden wij destijds een groot pluspunt bij de zoektocht naar een kinderdagverblijf, en daar zijn we nog steeds heel blij mee! Een aanrader dus!

DebbieTolbert

Mylinn gaat met erg veel plezier naar HappyKidzzz. Ze krijgt al een glimlach op d'r gezichtje als ze alle kinderen hoort bij binnenkomst in de gang. Fijn hoe er geduld is voor ieder kind, het kind als individu wordt bekeken en wordt gekeken naar haar eigen ontwikkelingspatroon. We laten haar met een gerust hart achter bij deze superdames en hun team!

ManoukMarum

Als verse moeder was het voor mij heel spannend om mijn zoontje van 4 maand weg te brengen naar de opvang, maar door Brenda heeft het me uiteindelijk weinig moeite gekost. Hij komt elke keer weer vrolijk, vol opgedane ervaringen mee naar huis. Heb echt het idee, dat hij het een leuk uitje vind!

RoosLeek

Wij zijn erg blij en tevreden met de flexibele opvang bij HappyKidzzz. Hoewel wij vaak pas 2 weken van te voren het rooster kunnen doorgeven is dat nooit een probleem en worden onze kinderen altijd goed opgevangen. Ook het feit dat de groepen gemengd zijn betekent dat onze dochter (BSO) nog steeds contact heeft met haar broertje (baby) als ze uit school komt, iets dat voor ons erg waardevol is. Voor beide is er meer dan genoeg te doen, de oudste is vaak zo druk aan het spelen geweest dat ze tijdens de toch echt wel korte rit naar huis, als een blok in slaap valt. Al met al een super plek met leuke begeleidsters!

AlindeLeek

We brengen met een goed gevoel naar HappyKidzzz. We vinden het o.a. erg leuk dat ze niet op aparte groepen zitten maar ook samen kunnen spelen.

EvelienLeek

We zijn blij dat we voor HappyKidzzz hebben gekozen, Bij de eerste keer binnen komst straalde er gelijk een stuk rust in de groep. De leidsters zijn betrokken en erg lief voor de kinderen. Er word van alles gedaan en het is altijd erg gezellig ! Ons zoontje gaat met veel plezier heen!

LisetteTolbert

We zijn heel blij met de keuze voor HappyKidzzz. Brengen ons kind met een gerust hart weg. Wetende dat er goed voor haar gezorgd wordt, zij de ruimte krijgt voor haar ontwikkeling en genoeg aandacht krijgt. Daarnaast snappen de leidsters onze wensen en hebben we een goede band met hen opgebouwd! ´S ochtends als ze wakker wordt, eerste wat ze vraagt gaan we naar Brenda.

YvonneTolbert

Wat een gezelligheid op de groep voor de kinderen, voor jong en oudere kinderen. De groepen zijn gemengd waardoor ze veel van elkaar kunnen leren. De leidsters zijn enorm lief en erg betrokken. Ik breng mijn kinderen met een goed en fijn gevoel naar HappyKidzzz!

JennyTolbert

Onze kinderen gaan met plezier naar de HappyKidzzz, er is voldoende aandacht en liefde voor de kinderen. De leidsters bieden samen een sportieve gezellige en fijne sfeer in de groep kortom een fijne kleinschalige opvang waar het kind centraal staat.

TalithaTolbert